De flesta har nog vid något tillfälle funderat över vad de skulle göra om de vann mångmiljonvinsten. Det är förstås svårt att föreställa sig innan det har hänt. Därför kan det vara spännande att lyssna på vad tidigare vinnare har använt sina pengar till. Har de investerats klokt eller har de spenderats? Det ska vi ta reda på nu.

Många förlorar allt inom några år

Det låter förstås lite deprimerande, men 44 % av de som vinner på lotto har förlorat alla pengar efter fem år. De har med andra ord inte investerat sina pengar, men vad är det då de har gjort? Det handlar om inköp av lyxbilar, dyra resor och många unnar sig väldigt många glas champagne för mycket. Vi hoppas förstås att de har haft roligt så länge det varat, men nog hade det varit en god idé att sätta in en del av vinsten på ett sparkonto? Det tycker åtminstone vi.

förlora sina pengar

Familjen är värd mycket

Något som är värmande att se är att hela 83 % av de som har vunnit pengar har valt att lägga pengar på sina nära och kära. De ger bort pengar till familjemedlemmar, hjälper vänner där det behövs och betalar av lån. Det måste ändå betraktas som väl spenderade pengar.

En 70-årig man från Gävleborg blev miljonär genom Miljonregnet. Han berättade direkt att han skulle dela sin vinst med sina barn. En kvinna från Östersund vann också vid spel på Lotto från Svenska Spel. Hon berättade efter vinstbeskedet att hon skulle dela pengarna med en väninna.

Det är fint att se att många värderar familj och vänner så högt att de är beredda att dela med sig av sin lycka till dem. Det brukar ju ofta sägas att delad glädje är dubbel glädje och kanske stämmer det även här.

Renovering ett vanligt användningsområde

Många av de svenska spelare som har vunnit miljonvinster berättar att de tänker använda delar av vinsten till att renovera därhemma. För många har det varit en dröm under en längre tid att renovera kök och badrum. Tack vare vinstpengarna får de plötsligt möjlighet att göra verklighet av planerna.

Läs mer i vår översikt över att vinna mycket pengar.