Få spel är så populära, så omtyckta och så enkla att spela på som lotterier. Du behöver bara välja ut ett spel, välja ut de nummer som ska ingå i din lottorad och betala insatsen så är du igång. Därefter är det bara att sitta lugnt och invänta dragningen. Om du har ont om tid eller har annat för dig behöver du inte följa dragningen i realtid. Du kommer kunna se på ditt spelkonto om du har vunnit. Det finns gott om lotterier att välja mellan online och även om de flesta liknar varandra kan det vara roligt med omväxling. Här ska vi titta på några av de kända lotterier som du kan hitta på lottosidorna idag. Vinstchanser på lott kan du läsa om här.

Enorma vinster att hämta

De allra flesta lotterier har stora jackpotvinster att dela ut. Vissa är dock större än andra. Ett av de mest kända spelen inom denna genre är Powerball. Där kan jackpotten ibland nå upp över 1 miljard kronor. Hur fantastiskt skulle det inte vara att logga in på sitt spelkonto och inse att man hade kammat hem en sådan vinst?

storvinst lotto

Ett annat känt exempel på ett lotteri med stor prispott är Euro Millions. Som namnet antyder finns det miljoner att hämta och det handlar inte om några få miljoner kronor. Nästan 700 miljoner kronor finns i jackpotten, vilket är tillräckligt för att vända livet upp och ned på ett ögonblick.

Mega Millions är ett annat fantastiskt lotteri som spelas av många tusen spelare dagligen. Här finns miljardvinster att hämta för den som har turen att ta hem en jackpot vid rätt tillfälle. Cirka 6,6 miljarder kronor kan ligga i potten och vänta på en lycklig vinnare.

Enkelt att spela

De enorma jackpottarna går nästan inte att jämföra med något annat i spelvärlden. Visst finns det storvinster även bland casinospel men lottovinsterna är ofta något alldeles extra. Att spelen även är oerhört enkla att spela är förstås en bonus. Om du vill ge det ett försök går du in på en spelsida, väljer vilket lotteri du vill testa och fyller i den digitala lottokupongen. Välj det antal nummer som är relevant för just det lotteriet, samt eventuella extranummer. Välj sedan hur många dragningar du vill delta i. Mycket enklare kan det faktiskt inte bli att spela online.

Många lotterier i Sverige finns till för att stödja olika idrotter och föreningar. Så spelar du på dessa så bidrar du till ett aktivt föreningsliv vilket blir en liten tröst även om man inte skulle lyckas vinna.